Prvenstvo u 23 je sestavljeno iz štirih tekem. Na prvih dveh tekmah v Postojni in Cerknici, ki sta bili odigrani pretekli vikend sta v moški konkureci igrali dve pivški ekipi, a nobena izmed njih ni bila najbolj uspešna.

V Prvi ekipi so zaigrali Domen Kaluža, Vlatko Belčovski, Jaka Gorup in Miha Pavlovič.  Najboljši igralec te ekipe je bil Vlatko, ki je prvi dan podrl 508 kegljev v Postojni, z 549 podrtimi keglji pa se je izkazal v Cerknici. Jaka je z 529 in 521 podrtimi keglji pokazal kar solidno igro. Tretji igralec te ekipe je bil Domen, od katerega bi pričakovali več, a le ta ni imel športne sreče. Prvi dan je zaključil z 499 keglji, drugega pa z 501. Miha, ki je na takšnem tekmovanju igral prvič, pa je pričakovano zabeležil slabša rezultata 496 in 449. Mihi sta se oba rezultata brisala saj gredo v skupen dosežek le 3 najboljši rezultati.

Drugo ekipo, od katere smo pričakovali nekaj več, smo sestavljali Luka Kresevič, Nejc Čeligoj, Borut Bole in Denis Pašič. Prvi dan v Postojni se je najbolje odrezal Denis z 565 keglji, sledil mu je Borut z 543. Tretji rezultat ekipe sem postavil Nejc z 525 keglji. Svojega dne pa tokrat ni imel Luka, saj mu igra nikakor ni stekla in se je njegovih 503 kegljev zbrisalo. Drugi dan je Luki igra bolje stekla in je z 569 podrtimi keglji popravil slabo igro prejšnjega dne. Podobno kot prejšnji dan je odigral Borut in končal z 532 keglji. Rezultat, ki se upošteva je bil še Denisov, z 521 keglji. Sam sem podrl 511 kegljev.

 

Po prvih dveh dneh vodi ekipa Konstruktorja iz Maribora, Pivka 2 trenutno zaseda 9. mesto, Pivka 1 pa 14.

 

N.Č.