l. 1983 – 1993

S.1983/84

V ustanovitvenem l. 1983 je klub štel 21 članov, ki so se resno lotili tudi tekmovanj. Nastopili so v 2.primorski ligi, dosegli pa so zadovoljivo 5. mesto. V okviru kluba so organizirali tudi Delavske športne igre pod pokroviteljstvom občinskega sveta ZSS, v tekmovanju pa je sodelovalo 11 moških in 8 ženskih ekip iz širše regije. V moški konkurenci je slavila domača ekipa JAVOR, med ženskami pa ekipa LIV-a Postojna. Posamezno sta bila najboljša domačina Franc KRNEL in Irena ŠPILAR.

V ekipi, ki je nastopala v Primorski ligi so sodelovali:
– Stanoje MITROVIČ, Franc LESKOVEC, Stanko KRALJ, Marjan DOLGAN, Marjan DUJC, Munib KURTOVIČ, Mario HOMA, Bojan
ŽELEZNIK in Dragan ALEKSIČ.

Tekmovalci so tekmovanje zaključili na 7. mestu, med posamezniki pa se je najvišje uvrstil Kurtovič na 9. mesto. Na republiškem prvenstvu mladincev je Peter MLAKAR zasedel solidno 27. mesto, na eni od tekem pa je bil odličen 7.

Tekmovalci so sodelovali tudi na prvenstvu OKS Notranjske (06.11.), kjer so v ekipni konkurenci zasedli 4. mesto, organizirana pa so bila še tekmovanja ob krajevnem prazniku, dnevu žena, dnevu republike ter trimsko tekmovanje.

Z dnem 21.10.1983 je bil pivški kegljaški klub sprejet v polnopravno članstvo OKS Notranjske.


S.1984/85

V l. 1984 so Pivčani sodelovali na tekmovanju Območne kegljaške skupnosti in med posamezniki dosegli naslednje uvrstitve:
– 19. mesto Aleksič, 23. mesto Mitrovič, 26. mesto Kralj, med skupno 44 uvrščenimi tekmovalci.
– med dvojicami sta Aleksič in Kralj zasedla 12. mesto, Dolgan in Dujc 14. mesto, Kurtovič in Mitrovič pa 15. mesto med 20 uvrščenimi pari.

V tekmovanju v 2. Primorski ligi so Pivčani dosegli enega večjih uspehov, ko so po odlični igri zmagali in napredovali v 1. Primorsko ligo, povedati pa je treba, da je bil najboljši posameznik Peter MLAKAR, ki je suvereno osvojil 1. mesto, Leskovec je bil 9. in Mitrovič 11.

Na klubskem turnirju je slavil Mitrovič, pred Požar Janezom in Sirnik Silvestrom, 4. je bil Aleksič, 5. mesto pa sta delila Leskovec in Železnik.

Tekmovalci so nastopili tudi v ekipnem tekmovanju za takratni Jugokup v borbenih igrah, vendar brez posebnih uspehov, na turnirju ob Dnevu JLA v Ajdovščini pa je ekipa zasedla 1. mesto.

Mladinska ekipa je sodelovala na republiškem prvenstvu, kjer je zasedla 12. mesto, dvojica Kobal-Mitrovič pa se je uvrstila na 18. mesto.


S.1985/86

V Primorsko-notranjski ligi je moška ekipa osvojila odlično 3. mesto, med posamezniki pa je bil najboljši Bajič, na 1. mestu, odličen je bil tudi Mitrovič na 5. mestu, Mlakar pa se je uvrstil na 14.mesto.

Na turnirju v Ajdovščini je ekipa zasedla 2. mesto, na klubskem turnirju pa je slavil Aleksič, pred Leskovcem, Mitrovičem, Dujcem in Železnikom.


S. 1986/87

Klub je sodeloval v Primorsko – notranjski ligi, tudi ekipa mladincev je nastopila v istem rangu tekmovanja. Moški so v svoji konkurenci suvereno zmagali in napredovali v 2. slovensko ligo – zahod, kar je bil takrat velik podvig.

Na regijskem prvenstvu posameznikov je bil Mlakar Peter odličen 4., Bajič 5., Leskovec 7., Sirnik 16., Dolgan pa je zasedel 19. mesto.

Na istem tekmovanju med dvojicami sta Dujc in Mlakar osvojila bronasto odličje, dvojica Sirnik – Dolgan pa se je uvrstila na 9. mesto.

Na klubskem prvenstvu je v konkurenci 16-ih tekmovalcev slavil Dragan ALEKSIČ, pred Marjanom BAŠEK in Radetom KITIČ.


S.1987/88

Tekmovalci so solidno nastopali v 2. republiški ligi-zahod, kjer so se ob zaključku uvrstili na 6. mesto, na klubskem turnirju med člani pa je slavil Bajič, pred Aleksičem in Leskovcem.

V mladinski konkurenci je zmagal Bašek Marjan, pred Bašek Miroslavom, 3. pa je bil Zoran Cvetkovič. Na regijskem prvenstvu je 6.
mesto osvojil Bajič, 8. Aleksič, 10. pa je bil Leskovec. Med dvojicami sta bila 4. Bajič in Mitrovič, Drmonjič in Aleksič sta bila 6., Dujc in
Mlakar pa 7.

V mladinski konkurenci je bil Zoran CVETKOVIČ 9., Marjan BAŠEK 11. in Miro BAŠEK 12. Med dvojicami sta Cvetkovič in Aleksič zasedla 4. mesto, Bašek in Bašek pa 5. mesto.

Člana kluba Stanko KRALJ in Peter MLAKAR sta si pridobila naziv inštruktorja kegljanja.


S. 1988/89

Še vedno je moška ekipa nastopala v drugi republiški ligi – zahod, kjer je zasedla predzadnje, tj. 7. mesto, vendar je na račun reorganizacije 1. lige, obstala v konkurenci.

Na regijskih tekmovanjih je bil Bajič 5., Dujc 9. in Mitrovič 12., med dvojicami pa sta Dujc in Bajič osvojila bron in se uvrstila na republiško prvenstvo.

Med mladinci je v regiji bil najboljši Marjan BAŠEK, ki je na republiškem prvenstvu osvojil 9. mesto. Na republiškem prvenstvu je
bil Bajič med posamezniki 21., v konkurenci parov pa sta se skupaj z Dujcem uvrstila na 10. mesto.


S.1989/90

Še vedno je moška ekipa nastopala v drugi republiški ligi – zahod, vendar pa je po seriji slabih iger, ob zaključku sezone, izpadla iz
elitnega tekmovanja.
Na regijskem prvenstvu posameznikov je bil Dujc 7., Mitrovič 9. in Bašek 12., med dvojicami pa sta bila Dujc in Bajič odlična 4.,
Mlakar in Mitrovič pa 10. V mladinski konkurenci je slavil Pivčan Marjan BAŠEK.


S.1990/91

Tekmovalci so nastopili v Primorsko – notranjski ligi, kjer so zasedli 5. mesto, barve kluba pa so branili Leskovec, Železnik, Mlakar, Sirnik, Kralj, Bašek Miro in Bašek Marjan, Dubroja, Makoter, Drmonjič, Kovač in Požar.

Med posamezniki se je v ligi najbolj izkazal Leskovec z 2. mestom, Sirnik je bil 7. in Železnik 11.

Na klubskem prvenstvu je zmagal Leskovec, pred Železnikom in Sirnikom. Na republiškem prvenstvu posameznikov je bil Mlakar
na 43. mestu.


S.1991/92

Moški so tekmovali v Primorsko-notranjski ligi, član kluba, Franko LESKOVEC pa je kot okrepitev začasno nastopal v postojnskem
KK Proteus v 1.republiški ligi Slovenije.

V klubu so uspeli zbrati tudi nekaj tekmovalk, ki so svoje znanje takoj preizkusile na regijskem prvenstvu, kjer je bila Livija KLOBUČAR
med posameznicami 13., Jovanka ĐURIČIČ 20., Zagorka PANIČ 21. in Edvina DEKLEVA 26., med ravno tolikšnim številom udeleženk.

V konkurenci parov sta bili Klobučarjeva in Đuričičeva 9., Dekleva in Panič pa 11, med 13. uvrščenimi.

V moški konkurenci regijskega prvenstva je bil Leskovec 6., Železnik 10. in Kralj 17., v konkurenci dvojic pa sta Železnik in
Leskovec osvojila bron, Kralj in Sirnik pa sta bila 10., med 16 uvrščenimi pari.


S.1992/93

Tekmovalci so nastopili na 4 – ih turnirjih Primorske lige in zasedli 2. mesto , kot začasni člani KK Proteus-2 pa so nastopili na regijskem prvenstvu, kjer je bil med posamezniki Leskovec 7., Kralj 22. in Kovač 31.

Med dvojicami sta bila Dujc in Leskovec odlična druga, Sirnik in Požar(Kralj) pa 14.


S.1993/94

Člani kluba so z ekipo nastopili v občinski trim ligi v Postojni, kjer so zasedli 2. mesto, med posamezniki pa je bil zmagovalec
Stanko KRALJ.