Prvi vikend v letu 2015 je bil rezerviran za preostali dve ekipni tekmi v kategoriji u 23. Pivčani smo tokrat prvi dan igrali v Kranju, drugi dan pa v Kopru. V naši prvi ekipi je na obeh tekmah, zaradi bolezni, manjkal Domen Kaluža. Tekmo v Kopru pa je za drugo ekipo izpustil tudi Borut Bole.

Na zahtevnem kegljišču v Kranju in kljub zahtevnim okoliščinam na nekaterih stezah se je za prvo ekipo najbolje znašel Jaka Gorup. Podrl je 536 kegljev.  Manj uspešna sta bila Vlatko Belčovski 488 in Miha Pavlovič 455 kegljev. (Rezultati so iz spletne strani).

Uspešnejša je bila druga ekipa, pri kateri se je izkazal Luka Kresevič, ki je podrl 580 kegljev. Borut Bole mu je dolgo časa pariral, a mu je na koncu zmanjkalo zbranosti in  je končal z 544 podrtimi keglji. V ekipni rezultat se je vpisal še moj rezultat 531, medtem ko najmlajši član naše ekipe, Denis Pašič, ni imel ravno svojega vikenda in je zaključil z 491  keglji.

Drugi dan, druga zgodba na kegljišču v Kopru se je v prvi ekipi zopet najbolje znašel Jaka Gorup z 536 keglji. Pričakovano je drugi rezultat imel Vlatko Belčovski z 488 keglji, Miha pa naj bi jih podrl 455. (Mislim, da rezultati niso pravilni, ker so iz spletne strani kegljaške zveze.)

Druga ekipa je tokrat nastopala brez Boruta. Pred tekmo se tudi sami nismo zavedali, da smo še vedno v boju za osvojitev enega izmed prvih treh mest. Tudi tokrat je bil naj uspešnejši Luka,  ki je kljub težavam z krvavitvami podrl 589 kegljev. Na žalost sva se slabše odrezala Jaz z 526 podrtimi keglji in Denis, ki je končal pri številki 500.

Vse skupaj je na koncu zadostovalo za končno 14. mesto prve ekipe ter 6. Mesto druge ekipe. Drugi ekipi je do kolajne zmanjkalo 47 kegljev.

Zmage so se veselili člani kegljaškega kljuba Brest Cerknica, drugi so bili Mariborčani, tretji pa Postojnčani.

 

N.Č.