December je minil, z njim pa tudi premor v slovenskih državnih ligah. Pivka 2 je dne,  10. 1. 2015 svojo tekmo odigrala na domačem kegljišču, v goste pa je prišla ekipa Slavije Štojsa NEJC JAKA DOMEN DENISiz Ljubljane. Prva medsebojna tekma se je končala z rezultatom 4:4.

Prva sta se na progo za Pivko podala Denis Pašič, ki je igral proti Matjažu Štojsu in Boris Perhavec, v dvoboju z statistično najboljšim posameznikom lige Robertom Blaho. Oba Pivčana sta se na začetku dobro upirala nasprotnikoma, a jima je v prvih dveh nizih zmanjkalo malce sreče ter posledično tudi kegljev, da bi dobila kakšno točko. V nadaljevanju sta nasprotnika malce popustila in prižgala kapljo upanja za naša fanta, a se za končno ekipno točko le ni izšlo. Denis je klub 575 podrtim kegljem in rezultatom 2:2 izgubil. Nasprotnik je podrl 582 kegljev. Boris je zaključil z 522 podrtimi keglji in je z 1:3 izgubil svoj dvoboj. Blaha je podrl 571 kegljev.

V nadaljevanju tekmovanja sem(Nejc Čeligoj) nastopil proti Luki Križaju. Ta je bil po 30.-ih lučajih zamenjan, namesto njega je kegljal Jure Mehle. Z zadovoljivo igro sem podrl 537 kegljev kar je zadostovalo za rezultat 3:1, ter veliko prednost v kegljih, saj sta nasprotnika zmogla le 486 kegljev. Drugi tekmovalec v drugem delu tekme je bil za Pivko Stojan Černač, ki je zelo suvereno z 4:0 ugnal Braneta Kogeja. Tudi on  je poskrbel za veliko plus kegljev. Rezultat je bil 542:489.

Odločitev o morebitnem zmagovalcu tekme je tako padla na ramena Jake Gorupa in Boruta Boleta. Prvi je pokazal dobro igro, a mu je v določenih trenutkih malce popustila zbranost. Zaradi česar je imel nekaj praznih metov (pre)več. Kljub temu je proti Borisu Žlogarju odigral 2:2 ter z 521 keglji srečno dobil točko, nasprtotnik je končal z 518.  Točko smo pred tekmo zagotovo pričakovali od Boruta, ki pa je začel bolj zaspano in posledično izgubil prvi set. To ga je malce motiviralo saj kasneje ni nasprotniku pustil nobene možnosti za uspeh. Pokazal je odlično igro in povsem dotolkel nasprotnika. Zaključila sta z rezultatom 3:1 (581:530).

Končen rezultat srečanja je bil 6:2 (3278:3176). Tako smo si zagotovili prve točke v novem koledarskem letu in si pripravili odlično popotnico za nadaljevanje sezone.

N.Č.