NEJCDENIS DENIS V AKCIJIBORIS BORIS G. IN BORIS PSILVO ALEŠNEJC IN DENIS7.11. 2015, smo igrali tekmo 7 kroga 3 slovenske lige zahod proti ekipi Triglav 3 iz Kranja. Igrali pa smo na njihovem domačem kegljišču, imenovanem Triglav Kranj.

 Za Pivčane sva začela Nejc Čeligoj in Denis Pašič. Denis je igral proti Marinku Čubriloviču. Prva dva seta je Denis gladko dobil, v tretjem pa je nasprotnik pokazal boljšo igro in nadomestil izgubljeno. V zelo napetem zadnjem nizu pa je sreča hrbet obrnila našemu igralcu. Nasprotnik je dobil set točko za en kegelj. Točko je tako dobila ekipa Triglava z 2:2 (525:519). Jaz sem na začetku tekme nakazal, da bi lahko imel znova zelo dobro tekmo. Proti Sandiju Novaku sem prvi set z dobro igro dobil. Moje veselje ni trajalo dolgo, saj sta temu sledila 2 slaba seta, kar je izkoristil nasprotnik in obrnil rezultat sebi v prid. Na zadnji stezi sem zopet pokazal boljšo igro in set tudi dobil, a je bila razlika prevelika, da bi se lahko veselil točke. Izgubil sem z 2:2(530:516).

 V nadaljevanju je Boris Grošelj igral proti Janezu Lužanu in Boris Perhavec proti Gregorju Batističu. Boris je tekmo odlično odprl in prvi set gladko dobil, v drugem pa tudi ni igral tako slabo,  a je njegov nasprotnik postavil izjemen rezultat, v tem setu je tudi naredil vso razliko v kegljih, zaradi katere je tudi zmagal. V tretjem setu je zmagal Boris, zadnjega pa Lužan za 2 keglja. Torej je Boris izgubil z 2:2 (533: 522). Drugi Boris pa se je boril, a kljub temu izgubil prvi niz. Drugega je dobil, tretjega pa,verjetno najbolj zaradi samega sebe in njegovega gledanja nasprotnika, za las izgubil. V zadnjem pa je malce popustil in dvoboj izgubil z 3:1 (555:511).

 Za konec tekme sta na stezi stopila še Aleš Dernikovič, proti Janezu Knificu in Silvano Gorup proti Frenku Taljanu. Aleš je prvi set dobil, malce tudi po zaslugi slabše igre nasprotnika, ki je v drugem svojo igro popravil in dobil set točko. Tretji niz je za nekaj kegljev dobil Aleš in s tem ohranjal nekaj upanja na morebitni uspeh. To upanje je kmalu umrlo, ko z zadnjo stezo nikakor ni našel skupnega jezika in postavil zelo slab rezultat, katerega nasprotniku ni bilo težko preseči. Končni rezultat dvoboja je bil 2:2 (511:489). Silvo pa je prve tri dvoboje po veliki borbi dobil. Le v drugem nizu je bila razlika v kegljih malce večja, drugače pa sta bila nasprotnika skupaj. Tudi zadnji set je bil zelo napet, a je vsaj v tem setu imel nasprotnik več sreče in je on zmagal za nekaj kegljev. Rezultat dvoboja je  bil 1:3 (516:530).

 Končni izid 7:1 (3170:3088) je daleč od tistega kar smo si želeli, ampak s takšnimi končnimi rezultati posameznih igralcev je na kaj več že skoraj težko računati. Vem, da na treningih delamo dobro in da se bo vse skupaj prej ali slej poznalo tudi na tekmah.

 N.Č.