V tretji slovenski ligi zahod smo 25. 1. 2015, Pivčani zaključili 12 krog tega tekmovanja. Tokrat so nam na domačem kegljišču stali naši stari znanci iz Kranjske gore.PREDSTAVITEV IGRALCEV

Za Pivčane sta tekmo odlično odprla Boris Perhavec, ki je  4:0 ter 559 podrtimi keglji suvereno premagal Ivana Bardiča. Ta je podrl 498 kegljev. Malce manj suvereno,  a zato nič manj zasluženo pa se je točke veselil tudi Denis Pašič. Njegov nasprotnik Drago Geršak je pokazal dobro igro,  a je Denis imel dvoboj ves čas pod nadzorom.  Rezultat je bil 3:1 ter 564:533.

Po končnem rezultatu ne, a po poteku srečanja sva najbolj napet dvoboj odigrala Nejc Čeligoj in Boštjan Kos. V dvoboju sva si kar dvakrat razdelila set točko. V zadnjem setu pa je nasprotnik izkoristil zmedenost v moji igri in posledično moj slabši rezultat. Končala sva pri izidu 2:2 (542:578). Poleg naju sta ob istem času moči merila tudi Luka Kresevič in Drago Filipaj. Luka je z nasprotnikom suvereno in hladnokrvno odpravil z rezultatom 4:0 njegovih 577 podrtih kegljev pa nam je prineslo veliko razliko v kegljih pred zadnjima dvema tekmovalcema. Filipaj je dvoboj zaključil pri 502 kegljih.

Pri rezultatu 3:1 ter veliko razliko v kegljih za Pivko so v boj stopili Jaka Gorup proti Dušanu Juki ter Marjan Dolgan proti Miranu Slugi. Naša tekmovalca sta dvoboja slabše odprla imela sta približno enak rezultat in izgubila kar nekaj kegljev. Posledično je Jaka zapustil igro, na njegovo mesto pa je prišel Domen Kaluža. Ta je prikazal dobro igro in dobil 2 set točki ter ohranil razliko v kegljih. 2:2 (529:584) pa je pomenilo, da je točka pripadla gostom. Dolgan je v nadaljevanju zaigral bolje in že v naslednjem setu izgubljene keglje priboril nazaj. Do konca tekme je potekal napet dvoboj v katerem je bil na koncu naš tekmovalec boljši. Točko je osvojil z 2:2 (546:535).

Borbena igra nam je tudi tokrat prinesla pozitiven rezultat.  Po pregledu statistike naše ekipe (odkar ekipo vodim jaz) smo z 3317 postavili najboljši rezultat  ekipe. Nova zmaga nas je točkovno priključila tretjemu mestu na lestvici.  Zmage smo se veselili z rezultatom 6:2 (3317:3230).

N.Č.