PIVKA IIPOZDRAVPIVKA II - SLAVIJA ŠTOJS16. 1. 2016 je Pivka 2 odigrala prvo domačo tekmo, a tudi te ne na domačem kegljišču v Pivki, ker le tega še vedno niso preuredili, ampak na kegljišču Brest v Cerknici, kjer bomo, do nadaljnjega, igrali domače tekme.

  Za Pivko sta začela Aleš Dernikovič, igral je proti Robertu Blahi in Denis Pašič, proti Iztoku Urbancu. Glede na predstave, ki jih naša igralca kažeta na treningih in glede na to, kako poznam nasprotnikova igralca sem bil prepričan, da bosta to lepa in napeta dvoboja. No temu ni bilo tako. Blaha je Aleša že v prvem setu, tudi po zaslugi njegove slabe igre povsem povozil. V naslednjem setu pa je Aleš točko dobil, v nadaljevanju pa ni zmogel prikazati iger iz treninga, ki bi jih potreboval za uspeh proti Blahi in izgubil z 1:3 (495:608). Malenkost manj slabše se nam je pisalo v drugem dvoboju v tej rundi. Pašič je prva dva seta predvsem po zaslugi slabe igre na polno gladko izgubil. Odločil sem se za menjavo in v igro poslal Borisa Perhavca in pri tem upal, da bo imel svoj dan. Tudi ta želja se mi, kot marsikatera ta dan ni izpolnila in tudi Boris je nadaljeval v podobnem tempu kot Denis. Na koncu ju je nasprotnik povozil, a z malo manjšo razliko kot v prvem dvoboju. Rezultat je bil 0:4 (497:567).

 Upanje na točko sva v drugem delu tekme ohranjala Roman Piletič proti Matjažu Štojsu in Nejc Čeligoj proti Luki Križaju. Piletič je ob svojem debiju v dresu pivškega kluba pokazal odlično igro. Klub ne preslabi igri njegovega nasprotnika mu ni pustil niti malo možnosti za to, da bi mu odnesel točko. Z dobrimi rezultati na polno in odličnimi na čiščenje je zmagal z 4:0 (587:532). Sam sem dvoboj začel zelo slabo in verjamem, da bi marsikdo že po prvi stezi zahteval menjavo, nekaj sreče sem imel s tem, da je moj nasprotnik igral podobno slabo. Napeto je bilo vse do zadnjega meta, kjer pa sem sam dokazal, da sem neumnejši od nasprotnika in sem na ta način izgubil set točko za en kegelj. V naslednjih dveh setih sem dvignil raven igre in jih zanesljivo dobil. Imel sem tudi nekaj zaloge kegljev in zdelo se je, da je dvoboj odločen, a se je izkazalo, da temu ni bilo tako. Nasprotnik je močno dvignil svoj nivo igre, jaz pa sem se boril po svoje. Na koncu je v tem setu Luka nadomestil ves zaostanek in dvoboj dobil z 2:2 (529:530).

 Marsikdo na kegljišču je bil prepričan, da je zadnji del tekme le še formalnost in da je zmaga že oddana gostom. Jaka Gorup je igral proti Borisu Žiberni in Vili Gombač, ki je za nasprotnika imel Toneta Štularja, pa nista bila enakega mnenja. Jaka je svoj dvoboj odigral odlično in vse skozi je imel aktiven rezultat. Sicer je drugi set izgubil, a tudi takrat nasprotnik ni veliko pridobil. Jaka je dvoboj dobil z 3:1 (569:532). Poglavje zase v tej tekmi pa je bil Vili. Tekmo je sicer začel nekoliko slabše in prva dva seta izgubil. Na tej točki je bila razlika zelo velika in gostje so že slavili zmago. A zgodilo se je nekaj, kar nas je zelo razveselilo. Vili je, kot je sam dejal, ujel korak, ob tem pa je njegov nasprotnik začel igrati malce slabše. Predvsem z izjemno igro na zadnji stezi je našo ekipo pripeljal zelo blizu uspeha, a več kot to ni  zmogel. Sicer je dvoboj dobil z rezultatom 2:2(614:535).

 Točk nas je stala slaba igra prvega para ali pa jaz, ki sem imel že vse narejeno, da bi dvoboj dobil pa sem na koncu neumno izgubil. Končni rezultat srečanja je bil 3:5 (3291:3304). Žal mi je, da nam ni uspelo dobiti vsaj točke in na ta način razveseliti našega Borisa, ki ga zaradi bolezni ni bilo v ekipi in je spremljal tekmo v prenosu preko interneta, pa tudi vseh ostalih gledalcev, ki so navijali za nas.

 

N.Č.