SLAVIJA ŠTOJS - PIVKA IIPIVKA IITako kot prejšnjo sezono, smo tudi sezono 2015/16 v 3. slovenski ligi zahod začeli na gostovanju pri Slaviji POZDRAVPOZDRAV 2Štojs, na kegljišču  Maksa Perca v Ljubljani. Na tekmo smo odšli polni optimizma na krilih zmage iz pripravljalne tekme proti drugo ligaški ekipi iz Postojne.

Tekma se je začela in kmalu smo ugotovili, da bo tokrat tekma potekala v drugačnem ritmu. Na steze smo stopili Denis Pašič, Nejc Čeligoj in Boris Perhavec. Slednji je v začetku tekme dajal še največ upanja na kakšno točko, saj je prva dva seta odigral neodločeno, a je Robert Blaha v drugem delu tekme le pokazal svoje kvalitete in premagal Borisa z izidom 3:1(573:535). Denis je igral proti Borisu Žiberni. Le ta je očitno imel svoj dan in ob 597 podrtih kegljih ni pustil veliko upanja na uspeh za Denisa. Odigrala sta 2:2 (597:530). Nekaj malega upanja, da bi na koncu le lahko izvlekli kakšno točko iz tega gostovanja pa sem vlil jaz. Proti Iztoku Urbasu, ki je igral slabše, kot ostala dva domača tekmovalca, sem sicer izgubil prvi set, a je moj nasprotnik izgubil tudi dobro igro, ki jo je pokazal v prvem setu, kar sem izkoristil in z 1:3 (514:523) prinesel ekipno točko naši ekipi.

 V drugi polovici tekme pa so se pomerili Jaka Gorup, ki se je proti Tonetu Štularju boril, ga v prvem setu ugnal, a je nasprotnik skozi celotno tekmo igral dobro in dobil naslednje 3 sete. Rezultat je bil 3:1 (580:553). Boris Grošelj, ki je igral proti Matjažu Štojsu je pokazal malce zmedeno igro, po dveh setih je podrl 240 kegljev in imel rezultat v setih 1:1. Po posvetu z izkušenejšimi člani ekipe sem se odločil za menjavo, ki pa ni prinesla želenega učinka. Tudi Mitja Čepirlo je odigral 1:1 podrl pa je 239 kegljev. Končni izid je  bil 2:2(517:479). Borut Bole pa je igral proti Luki Križaju. V prvih dveh setih je naredil kar nekaj napak v igri, naklonjena pa mu ni bila niti sreča, tako da je prva dva niza izgubil. Seveda ga to ni zmedlo in je v nadaljevanju pokazal boljšo igro. Tekmo je dobil z rezultatom 2:2 (516:548).

  Tekma se je končala z rezultatom 2:6 (3297:3168). Z vsem skupaj ne moremo biti zadovoljni, iz poraza smo se pa morda tudi kaj naučili in bomo pridobljene izkušnje z pridom uporabili na naslednjih tekmah.

 

 N.Č.