MARJAN IN DENISZadnjo tekmo pred premorom na polovici sezone smo igralci Pivke 2 igrali v Škofji loki, oziroma na kegljišču v Škofji loki imenovanem Poden. Tekma je sicer izjemoma potekala v torek 17. 11. 2015.

 Tekmo sva za Pivko začela Aleš Dernikovič, igral je proti Mirku Arharju, v napetem dvoboju je, morda tudi po zaslugi sodnice tekme, zmagal domači igralec. Rezultat dvoboja je bil 2:2 (504:500) in pa Nejc Čeligoj, igral sem proti Rojku Fojkarju. Začetek dvoboja je bil kar napet, a sem tokrat v zadnjih metih bil jaz tisti, ki sem pokazal več zbranosti in niz dobil. Sledil je padec v igri, kar je nasprotnik izkoristil in tudi boljši drugi del igre ni mogel preprečiti mojega poraza na tej stezi. V drugem delu dvoboja pa sem pokazal boljšo in bolj konstantno igro in nasprotnika dokončno premagal z 1:3 (532:545).

 V upanju, da se bi dvoboj še lahko odvil po naših željah sta na stezo odšla Denis Pašič in Boris Perhavec in pokopala moje upe o zmagi. Denis je igral proti Roku Zirmu, Denis je na stezi deloval, kot, da ga je odlična igra njegovega nasprotnika na začetku močno zbegala, saj mu dobri igri navklub ni mogel slediti. V nadaljevanju sta malce popustila tempo, a se je prav na vseh stezah sreča zarotila proti našemu igralcu in je na vsaki stezi izgubil za nekaj kegljev. Izid dvoboja je bil 4:0 (540:495). Boris je za nasprotnika imel Franca Sajevca. Z gledanjem ostalih tekmovalcev, ki so takrat tekmovali je očitno premalo pozornosti posvetil svoji igri. Sicer se tudi njegov nasprotnik ni ravno proslavil in je Boris dva niza dobil, a sta bila preostala dva za uspeh veliko preslaba. Dvoboj se je končal z 2:2 (512:491)

 Pred zadnjima dvema tekmovalcema sem lahko upal le še na čudež, ki pa ga ni bilo. Za Pivko sta igrala Silvano Gorup, pomeril se je proti Janezu Dagarinu. Predvsem v začetku srečanja Silvano ni ravno blestel, a vseeno dobil en niz. V nadaljevanju mu je igra stekla malo boljše, a več kot poraza z 2:2 (520:489) ni zmogel. Igral pa je še Boris Grošelj proti Stanetu Voršiču. Borisovo zdravje je bilo v zelo slabem stanju, a se je vseeno boril, kakor se je pač lahko. Na začetku ni pokazal ravno najboljše igre, kar je pomenilo, da je nasprotnik vse skupaj izkoristil in dobil prvi niz. V drugem je Boris igro postavil na malce višji nivo in ga zelo zanesljivo dobil. Tudi v nadaljevanju se je še boril, a so mu, zaradi bolezni, moči malce pošle.

 Tekma se je končala z rezultatom 7:1 (3145:3034). V drugi del tekmovanja bomo tako štartali iz zadnjega mesta v ligi. Sedaj je na sporedu nekaj turnirjev, mini prestopni rok in veliko treningov, na katerih nam gre sicer veliko bolje kot na tekmah.

 N.Č.