3. 10. 2015 je bil na sporedu primorski derbi 3 slovenske lige zahod, med našo ekipo Pivka 2 in pa ekipo Adria iz Kopra. Žal derbi ni postregel z nečim, kar bi lahko opravičilo ta naziv. Naše težave so se začele že mnogo pred začetkom srečanja. Problemi, ki nas pestijo že skozi vso sezono so na tej tekmi postali izrazitejši in sicer do te mere, da je tekmo končalo le 5 naših igralcev.

 Za  naše sta začela Denis Pašič, ki je igral proti Dušanu Gregoriču, ki ga je po 77 lučajih zamenjal Tadej Knez in Boris Perhavec proti Janu Sinčiču. Denis ni odigral najbolje in že v začetku tekme pridelal veliko razliko v kegljih v korist nasprotnika. Ob glasni podpori navijačev je v drugem delu dvoboja večino izgubljenega prinesel nazaj. V zaključku tekme, ko bi moral iz odličnem začetku razpletlo za Borisa. Ta je v nadaljevanju odigral slabše, kar je nasprotnik izkoristil. Tako je Boris izgubil z 3:1 (555:498).

 Nadaljevanje tekme je bilo v rokah Marjana Dujca proti Aljažu Žigonu, tudi ta je bil zamenjan in sicer na 67 lučaju. Namesto njega je igral Andrej Hrvatin in Boris Grošelj proti Gorazdu Umerju. Igralca sta imela skupno točko v tem, da sta slabo začela dvoboja. Marjan je sicer dobil drugi niz, Boris pa zadnja dva, a izgubljenega v začetku ni uspel popraviti. Torej je Marjan izgubil z 3:1 (492:488), Boris pa z 2:2 (533:517).

 Na koncu smo kegljali še Gašper Kragelj, ki zaradi poškodbe ni imel nasprotnika in Goran Stankovič, proti kateremu sem kegljal Nejc Čeligoj. Gašper je podrl 518 kegljev. Jaz pa sem v sproščenem vzdušju Gorana premagal z 1:3 (494:547).

 Tekma se je končala z rezultatom 7:1. Nasprotniki so izkoristili naše napake in si zagotovili novi dve točki na ligaški lestvici. Nam pa ostanejo le še preostale tekme, na katerih bomo poizkušali iztržiti čim boljši rezultat. Od te tekme pa nam bo ostal grenak spomin in epilog, ki ga bo ta tekma zagotovo imela.

 

N.Č.