Ta vikend smo, člani ekipe Pivke 2, polni morda celo pretiranega obtimizma v sobotnih jutranjih urah pričakali igralce Iskre iz Ljubljane.PIVKA II - ISKRA

Tekmo sva začela povratnik v naši ekipi Borut Bole in jaz(Nejc Čeligoj). Rezultata dvobojev sta bila različna. Borut je proti Daretu Pustavrhu tekmo suvereno začel in v prvih treh nizih tekmo že dobil. Ustvaril pa je tudi veliko razliko v kegljih. V zadnjem setu je popustil in ga posledično izgubil. Zmagal je z 3:1(569:504). V mojem dvoboju pa je zopet zmanjkalo malce športne sreče Izgubil sem ga z 1,5:2,5. Odločilni zadnji set se je odločal povsem na koncu, ko mi je pri podiranju pozicije zmanjkalo malce natančnosti, nasprotnik pa je hladnokrvno podrl vse keglje. Proti Alojzu Porenti sem izgubil z rezultatom 553:574.

Nadeljevanje tekme je pripadlo Denisu Pašiču, ki je igral proti Silvestru Stariču in Borisu Perhavcu proti Ivanu Skeli. Oba sta dvoboja izgubila z 3:1. Pašič je v prvih dveh nizih še držal priključek z nasprotnikom, a je v nadeljevanju pokazal premalo zbranosti in mirnosti, kar se je poznalo tudi na rezultatu. 519 kegljev je bilo ob nasprotniku, ki je skozi celotno tekmo konstantno delal rezultate malce nad 140 bistveno premalo. Njegov nasprotnik je bil z 568 podrtimi keglji pač prevelik zalogaj. Poglavje zase je bil dvoboj Perhavca in Skele. Boris je tekmo odlično začel in v prvem nizu morda celo pognal strah v kosti, naredil je tudi nekaj kegljev razlike, ki pa so proti koncu tekme tudi skopneli. Perhavec je imel dvoboj v tem prvem nizu že skoraj dobljen, saj je tudi druga proga napovedovala njegovo dobro igro, a temu ni bilo tako, saj je 11 zgrešenih metov absolutno preveč.

Konec tekme naj bi pripadel Marjanu Dujcu proti Jaki Pavlinu in Domenu Kaluži proti Primožu Prešinu.  Dujc je sicer rezultatsko bil dokaj blizu, a je zaradi samokritike in po njegovem mnenju njegove slabe igre zahteval menjavo tekmo je končal pri 256 podrtih kegljih. Namesto njega je v igro vstopil Mitja Čepirlo. Le ta je pokazal, da zna odlično odigrati tekmo in naredil dva odlična rezultata, a je na prvi progi zelo nesrečno izgubil pol točke, tako da so možnosti za ekipno točko splavale po vodi. Klub temu se ni predal in lovil rezultat, za kar mu je malo zmanjkalo, da bi mu uspelo. Izgubila sta z 1,5:2,5(553:556). Domen se je od začetka boril, in prvi niz, ob dobri igri nasprotnika dobil, v drugem pa je nasprotnik izsilil pol set točke. V tretjem nizu je Domen popustil in nasprotnik je v tem delu tekme naredil veliko razliko. Klub temu bi Domen lahko še vedno dobil ekipno točko, a mu na zadnji stezi nikakor ni nič prav uspevalo. Zgubil je z 1,5:2,5(526:580)

 

Končni rezultat tekme je bil 1:7(3245:3320) za gostujočo ekipo.

N.Č.