18. 9. 2015 smo se igralci Pivke 2, v Medvodah pomerili z tamkajšnjo domačo ekipo. Na tekmo smo se tokrat odpravili povsem na realnih tleh, vedoč da je uspeh dosegljiv, a se nam nasprotniki ne bodo zlahka predali.

Tekmo sva za Pivko odprla Nejc Čeligoj in Marjan Dujc. Jaz sem igral proti Marjanu Močniku in mu tudi z veliko mero sreče »zavezal kravato«. Zmagal sem z rezultatom 0:4(514:540), a dvoboj še zdaleč ni bil tako ne zanimiv kot kaže rezultat. Prvi in tretji set sem dobil za 2 keglja, drugega za en kegelj, razliko pa sem naredil v zaključku tekme, ko je tudi tekmec pošteno popustil. Marjan je proti Borutu Nastranu odigral prav tako zanimiv dvoboj. Končni rezultat je bil primeren številu napak, ki sta jih delala oba igralca, a je bil glede na rezultate setov Marjan vseskozi boljši in zmagal 1:3(475:493).

 Tudi v nadaljevanju se zgodba ni veliko spreminjala. Denis Pašič je proti Tomažu Oblaku odigral zanimivo tekmo, dvoboj pa se je odločil šele v predzadnjem lučaju, ko je nasprotnik storil napako in si s tem onemogočil, da bi dobil set točko. Na ta način je zmagal Denis, klub temu, da je podrl manj kegljev 1,5:2,5(516:511). Kravato pa je vezal tudi Borut. Že v začetku tekme si je priigral nekaj razlike v kegljih, proti koncu pa le še nadzoroval potek dvoboja in s tem razliko še za nekaj kegljev povečal. Zmagal je z 0:4 (519:539).

 Za konec so se pomerili še Jaka Gorup proti Dragu Brdniku in Boris Grošelj proti Stanetu Lavriši. Jaka je izkoristil slabšo igro Draga in z odlično igro razblinil vse dvome o zmagovalcu tekme. Tudi on je večino razlike je naredil že v uvodnih dveh setih. Postavil pa je tudi najboljši rezultat tekme. podrl je 558 kegljev, Drago pa 499. Jaka je dobil 3 ekipne točke Drago pa eno samo. Edini, ki je na tej tekmi za Pivko izgubil točko bil Boris Grošelj. Z veliko razliko je izgubil prvi set, izgubljeno razliko je skozi tekmo poskušal nadoknaditi. To mu sicer ni uspelo je pa dobil 2 set točki in pridobil nekaj kegljev. Končni izid 2:2 (536:513)

 Tekmo smo zmagali 1:7(3058:3154). To je naša prva zmaga v sezoni in hkrati tudi prve točke v tem tekmovalnem obdobju.  Zmaga je pomembno vplivala na našo samozavest.

 

 N.Č