PIVKA II - KRANJSKA GORACerknica, 27. 2. 2016 – Na kegljišču Brest v Cerknici se je odvijal dvoboj med ekipo Pivka 2 in ekipo Kranjske gore. Dosedanja statistika medsebojnih tekem je bila krepko na strani gostov, saj so tovrstni dvoboji do sedaj pripadli njim, ali pa so se končali neodločeno. S tem se nismo preveč obremenjevali in v tekmo odšli z upanjem na zmago.

Tekmo so začeli Aleš Dernikovič, ki je igral proti Ivanu Bardiču in Denis Pašič, igral je proti Robertu Frelihu. Aleš je tekmo odigral fantastično in na ta način ni nasprotniku dopustil niti najmanjše možnosti, da bi mu lahko ukradel kakšno set točko. Njegov nasprotnik sicer ni igral slabo, a Alešu ni mogel do živega. Aleš je dvoboj dobil 4:0 (618:539). Veliko bolj je bil iz rezultatskega vidika zanimiv dvoboj Denisa. V prvem setu je pokazal še boljšo igro kot Aleš in tudi on zanesljivo dobil točko. V drugem je sledil manjši razpad sistema, kar je nasprotnik izkoristil in se vrnil v igro. Morda je bil ključen trenutek dvoboja v tretjem nizu, ki ga je Denis tudi z malo sreče za en kegelj dobil, v zadnjem pa je še potrdil zmago v tem dvoboju. Zmagal je z 3:1(567:549).

V drugem delu tekme sva za Pivko igrala Nejc Čeligoj in Borut Bole. Oba sva imela nekaj zdravstvenih težav, a sva s pomočjo tablet le bila pripravljena na igro. Jaz sem igral proti Andriji Mijatoviču, Borut pa proti Dragu Geršaku. Oba sva odigrala odlično tekmo. Jaz sem tekmo začel odlično in v prvih dveh setih zanesljivo in z veliko razliko dobil točki. V tretjem nizu sem tudi sam doživel še večji razpad sistema kot Denis, a nasprotnik ni opazno znižal razlike. V zadnjem nizu sem zbral misli odigral še bolje kot na začetku tekme in ga seveda dobil. Zmagal sem z rezultatom 3:1 (586:505). Še bolj zanesljivo je deloval Borut, ki je imel rezultatsko bolj zanimiv dvoboj, a je bil ves čas ravno malce boljši od svojega nasprotnika. Zmagal je z 4:0 (573:544).

Zmaga je bila sedaj že skoraj zagotovo v naših rokah, tako da sta Roman Piletič proti Dušanu Juku in Jaka Gorup proti Boštjanu Kosu lahko bila malce bolj sproščena, kot bi bila sicer. Roman je dvoboj začel slabše od nasprotnika in prva dva seta izgubil. V nadaljevanju srečanja pa je odigral boljše, ob tem pa je tudi nasprotnik naredil nekaj napak več. Roman je na koncu dvoboj dobil z 2:2 568:537). Slabše se je odrezal Jaka. Pri njem je bila zgodba podobna kot pri dvoboju, ki ga je igral Borut, le s to razliko, da je tokrat bil Jaka tisti, ki je za malo izgubljal. Dvoboj se je končal z rezultatom 0:4 (532:575).

Končni rezultat srečanja je bil 7:1 (3444:3249). Navdušen pa sem, da so se dobri treningi končno pokazali tudi v obliki odličnih rezultatov na tekmi.

N.Č.