KRANSKA GORA - PIVKA II17.10.2015 je ekipa Pivka II odigrala tekmo 6 kroga 3 slovenske lige zahod na kegljišču Podmežaklja na Jesenicah. Tam svoje domače tekme igra ekipa iz Kranjske gore.

 Za Pivko sta začela Marjan Dujc in Aleš Dernikovič. Nasprotnik prvega je bil Grega Noč. Kljub velikemu številu praznih metov, predvsem našega tekmovalca je bil dvoboj kar zanimiv. Čeprav je Marjan igral po sistemu toplo hladno je vse skupaj zadostovalo za rezultat 2:2 (546:528). Nasprotnik Aleša, Drago Filipaj pa je odlično odprl tekmo in iz seta v set popuščal. To mu je zadosčalo za 3 točke, v zadnji pa je Aleš pokazal odlično igro in močno znižal zaostanek v kegljih. Na koncu je bil rezultat 3:1(548:538).

 V drugem delu tekme je sta za domačine igrala Ivan Bardič, ki je bil moj nasprotnik in Miran Sluga proti Deinisu Pašiču.  Sam sem po neumnosti izgubil prvi set in vajo skoraj ponovil še v drugem, a nasprotnik ponujenega v drugo ni izkoristil. Sledil je padec igre pri obeh kateri je manj škode pustil pri nasprotniku in zadnji set v katerem je nasprotnik postavil odličen rezultat. Končni izid tega dvoboja je bil 3:1 (557:510). Rezultatsko najbolj napet dvoboj pa se je v istem času dogajal na drugih dveh stezah. Naprotnika sta se nenehno izmenjevala v vodstvu, to pa je pokazal tudi rezultat 2:2 (526:524). Tudi tokrat športna sreča žal ni bila na naši strani.

 Za konec sta v boj za naše šla še Borisa in sicer Perhavec proti Dušanu Juku in  Grošelj proti Boštjanu Kosu. Perhavec se je boril po svojih močeh, a vsake toliko naredil kakšno napako. Vse skupaj je zadostovalo za to, da je bil nasprotnik v prvih treh setih malce boljši, v zadnjem je sicer Boris nadaljeval s svojo igro in ga ob popuščanju nasprotnika, ki je to stezo odigral slabše  tudi dobil.

 Grošelj pa nas je že navadil, da tekmo slabše začne, a skozi tekmo počasi in vztrajno napreduje. No tokrat je že na drugi stezi odigral odlično in skrbel, da je bil dvoboj še bolj zanimiv kot bi sicer bil. Tretji set je sicer v zadnjih lučajih izgubil, a se je za to izgubo oddolžil v zadnjem setu, ko je na koncu zbral misli in za nekaj kegljev premagal nasprotnika in s tem pridobil edino ekipno točko na tej tekmi za Pivko.  Končni izid je bil 2:2 (533:543).

 Zabeležili smo nov 5 poraz v tej sezoni. Končni rezultat 7:1 (3261:3154) sicer ni najboljša podlaga za naprej, a verjamem v svojo ekipo in verjamem, da bomo že v naslednjih tekmah veliko konkurenčnejši za zmago kot na tej.

 N.Č.