PIVKA II - ADERGAS30. 1. 2016, Cerknica- Tekmo 12 kroga je ekipa Pivke 2 odigrala na »domačem kegljišču« v Cerknici. Za Pivko 2 so se problemi tokrat začeli že pred tekmo, saj tekma prve ekipe ni potekala po pričakovanjih in smo zaradi ne ljubih dogodkov ostali brez enega igralca.

 Tekma se je začela in tako kot tudi na prejšnji tekmi sva za Pivko začela Nejc Čeligoj, igral sem proti Francu Zormanu in pa Boris Perhavec proti Ivu Kepicu. Zame se je tekma začela odlično in že v prvem setu sem si pridobil nekaj prednosti v kegljih. Le nasprotniku in njegovi zelo ne prepričlivi igri se lahko zahvalim, da v drugem setu nisem izgubil še večjega števila kegljev, ker sem stezo odigral slabo. Do konca tekme sem se zbral in nasprotnika premagal z 2:2 (561:541). Malce manj športne je imel Boris, saj je prvi set izgubil za 3 keglje, drugega je izgubil za 9 kegljev, nato pa iztržil pol točke, kar pomeni, da je bil z nasprotnikom poravnan, zadnjega pa dobil za en kegelj. Izgubil je z 1,5:2,5 (523:533).

 V drugem delu tekme sta za Pivko nastopila Denis Pašič in Aleš Dernikovič. Denis je igral proti Nikolaju Zelniku in dvoboj z dobri in kar zanesljivo igro tudi zanesljivo dobil. Sicer je tekmo odlično začel, v drugem setu pa si privoščil nekaj več napak, a ga vseeno dobil. Tretji set je potekal podobno kot drugi, a z manj napakami, zadnjega pa je Denis izgubil. Končni rezultat je bil 3:1 (540:478). Aleš pa je z Adndrejem Ropertom neprestano bil napet dvoboj in vsaka steza se je odločila v zadnjih metih. Na prvi je sicer Aleš izgubil, nato pa v zaključkih stez ohranjal mirnejše živce in si priboril 2 točki in pol. Aleš je dvoboj dobil, kljub temu, da je podrl kegelj manj od nasprotnika. Rezultat 2,5:1,5(527:528).

 Jasno je bilo, da je tekma že skoraj odločena in glede na to, da sta v zadnji tretjini tekme za Pivko igrala Borut Bole in Roman Piletič je bila takšnega mnenja večina prisotnih na kegljišču. Borut je igral proti Dragu Prestarju, ki je po igri sodeč, bil tudi že takšnega mnenja, da so oni tekmo že izgubili. Borut je, klub ne najbolj prepričljivi igri zmagal z 4:0 (533:492). Bolj zanimiv in napet dvoboj pa se je odvijal med Romanom in Tadejem Udirom. Slednji je po besedah nasprotnikov imel svoj dan in pokazal odlično igro, kateri je pa Roman uspel kljubovati. Uspelo mu je dobiti prvi set, a ga je kasneje sreča malce zapustila in je naslednje 3 izgubil. Zaključila sta z rezultatom 1:3 (543:581).

 Klub temu, da že dolgo nisem mogel poročati o zmagi naše ekipe, nas je ta zmaga ponesla iz zadnjega mesta na lestvici. Upam, da je ta zmaga tudi začetek boljših časov za našo ekipo.

 Končni rezultat srečanja je bil Pivka 2 6:2 Adergas (3227:3153).

 

N.Č.