PIVKA II - MEDVODECerknica, 24. 1. 2016- Tekmo 11 kroga 3 slovenske lige zahod je ekipa Pivke 2 odigrala na začasno domačem kegljišču Brest v Cerknici. Tokrat pa so nam nasproti stali naši neposredni konkurenti v spodnjem delu lestvice oziroma boju za obstanek v ligi.

 Tekmo sva za Pivčane začela Nejc Čeligoj, igral sem proti Darku Jakliču in Boris Perhavec proti Branku Kuraltu. Sam sem pokazal odlično igro v prvem setu in kasneje malce popustil. Na drugi stezi me to še ni stalo set točke, na tretji pač. Uspel sem se zbrati in zadnji set odigrati perfektno. Le v tem setu sem nasprotnika premagal za skoraj 50 kegljev. Rezultat dvoboja je bil 3:1 (578:512). Podobno uspešen je bil Boris, ki je prav tako zmagal z rezultatom 3:1. Tekmo je začel zelo dobro in v prvem setu priigral kar nekaj kegljev prednosti, drugega je ob odlični nasprotnikovi igri izgubil, a ne za veliko. Nadaljevanje dvoboja pa je potekalo tako, da je Boris obdržal svoj ritem igre, nasprotnik pa je popuščal. Boris je zmagal z 3:1 (548:517).

 Velika prednost, ki sva jo priigrala je kazala, da bi lahko bil to naš dan. Nadaljevala sta Denis Pašič proti Tomažu Oblaku in Roman Piletič proti Slavku Markotiču. Denis, klub solidni ig ri ni uspel klubovati svojemu nasprotniku. V prvem setu mu je uspel odščipniti pol točke, a več kot to ni zmogel. zgubil je z 0,5:3,5 (541:580). Roman pa tokrat ni imel svojega dne. Prvo stezo je odigral zelo slabo in izgubil veliko število kegljev. V drugem je sicer tudi izgubil, a vsaj z malo boljšim rezultatom. V nadaljevanju je 2 seta dobil, a to ni bilo dovolj za točko. Izgubil je z 2:2 (524:551)

 Upanje na zmago je bilo še tu, upe smo polagali na Boruta Boleta, igral je proti Stanetu Lavriši in Jako Gorupa, ki je za nasprotnika imel Draga Brdnika. Borut je prva dva seta izgubil in v nadaljevanju počasi topil razliko, ki si jo je nasprotnik priigral v začetku tekme. Naredil je vse kar je lahko, a preobrat mu ni uspel. Izgubil je z 2:2 (550:558). Jaka pa je prva dva niza izgubil, nato nekaj upanja za morebiten uspeh dal z zmago v tretjem setu, a je katastrofalen začetek zadnje steze upe hitro pokopal. Jaka je izgubil z 1:3 (508:567).

 Končni rezultat srečanja je bil 2:6 (3249:3285). Razočaranje po tekmi je bilo seveda veliko, a takšen je pač šport. Moramo se zbrati in na naslednjih tekmah osvojiti čim več točk.

 

N.Č.